T
tomi
New member
Jakie mieliście największe projekty przy projektowaniu mieszkania?
Osobiście nie jestem fanem zlecania komuś projektowania bo to mi zamyka drogę na nowe możliwości które potrafią się pojawić podczas planowania. Kiedy wszystko sam robię to mogę wprowadzać zmiany na bieżąco co bardzo pomaga na ograniczonej przestrzeni. No i dzięki temu nie mam żadnych zbędnych mebli co pomaga przy remoncie.Wiele osob planujących ma problemy z widzeniem przestrzennym. Chcą dużo, dlatego warto zlecic projekt i zawrzeć co chcemy projektant dołoży starań żeby spelnic oczekiwania.
Przynajmniej sama miałam z tym problem.
Jasne ale bardzo często nagle podczas remontu wyskakuje problem z brakiem miejsca bo wcześniej myślałeś że wszystko jest dopięte ale wyszło inaczej i przy gotowych projektach każda zmiana kosztuje.A ja osobiście uważam ,ze jeśli ktoś ma odpowiednie fundusze to zlecenie komuś zaprojektowania mieszkania nie jest takim głupim pomysłęm. Projektant na pewno ma wiele pomysłów jeśli chodzi o samą funkcjonalność.
Estetyka nie jest problemem, obecnie na pinterest jest bardzo wiele ciekawych rozwiązań, wystarczy si ę po prostu ich trzymać. Problemem może być urzadzenie mieszkania tak aby było dla nas wygodne![]()