Gra o Tron

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
hanler

hanler

New member
Też się nie spodziewałem. Ale to, że coś było niespodziewane, to nie znaczy, że było dobre. Takie moje zdanie.

Nieźle się uśmiałem podczas tego ostatniego odcinka. Ile było dobrych scen? Jedna, i to jak wytnie się dialog przed jedyną śmiercią w tym odcinku. Nie no, beka była dobra. xD A przepraszam, jeszcze jedna scena, zgaszenia wujka przez Sansę. I to by było na tyle. “Dziękuję” za ten sezon, chyba dobrze, że już się skończył. Chociaż memy były śmieszne. All hail Bran the Broken!

fooze

fooze

Donator
Ja również oglądałem już bo nic innego nie było do roboty… nadal trzymam się wersji, żę scanarzyści mylą GOT z LOTR… bo ten sezon był taki mocno imo z tego drugiego dzieła…

mem podsumowujący:
scritp

G

Gorn

New member
Ja mam wrażenie, że to zebranie wybierające króla podsumowuje ostatni sezon. Niby jest, ale trochę biednie w porównaniu do poprzednich.
Osobiście nie podoba mi się co zrobili z aryą, jej potencjał został zmarnowany według mnie. Co prawda miała swoją wielką chwilę z nocnym królem, ale uważam że zamiast tego powinni bardziej wykorzystać jej zdolność zmiany twarzy itd.

Lubię sobie ponarzekać, ale got i tak pewnie będzie moim serialem numer 1. Chociaż nie mogę się oprzeć odczuciu że zrobili z nim to samo co z Dexterem

fooze

fooze

Donator
Przecież większość wątków postaci obsrała się.
  • wątek nocny król vs trojpi**** Sroka skończył sie na patrzeniu na siebie przez 10 sekund (ktoś tu chyba o tym pisał )
  • Bran nie robi nic. Nie było chyba żadnej wizji nawet jego pokazanej, tylko scena z krukami.
  • wątek Mellisander i pana swiatla tez IMO zakończony na szybko bo nie było pomysłu
  • jon “zostaje” targaryenem w sumie po nic. By tylko kilka dialogów do tego napisać.
  • 6 sezonów katowali wątek zmiany Jamiego by na koniec go odrzucić .
Nie wiem co jeszcze : )

Edit
Nie wyszło tez do kogo Varys pisał listy : )

Ostatnia edycja:
SonKenGintokiZoro

SonKenGintokiZoro

New member
  • Cersei ginie w najgłupszy możliwy sposób
  • Jak zostać królem? Bądź kaleką pizd**ką sroką, pozwól się ciągnąć na prowizorycznych noszach, jeździj na wózku, wypowiadaj 2 tajemnicze zdania w każdym odcinku. Tyle. Nie musisz robić nic więcej!
  • Jaki był sens stania się Pizd**ką Sroką? Po co?
  • Danka przez 7 sezonów mówiła o litości i bezkrwawym wyzwalaniu miast, a w 8. sezonie coś jej odwala
  • Okazało się, że Jon jest Targaryenem. Ale co z tego? Po co? XD
  • Arya zostaje Kolumbem
  • Sansa zostaje KRÓLOWĄ, a Północ jest niezależnym królestwem. Co z tego, że Maestrowie zalecali Lordom zwiększyć zapasy, gdyż miała nadciągnąć dłuższa zima. W ten sposób Sansa odcięła Północ od zapasów skazując jednocześnie swoich ludzi na śmierć z głodu
  • Brienne jest kronikarzem, czy rycerzem? 😃
  • Dlaczego Nocny Król zostawiał te swoje symbole? Niby troszeczkę wyjaśnili ten wątek, ale tak jakoś nie do końca…

G

Gorn

New member
z tą danką to sugerowane jest, że podobno były znaki jej szaleństwa wcześniej … ale właśnie o to chodzi, że realnie patrząc ta zmiana przy biciu dzwonów wydawała się bardzo drastyczna i bezsensowna. Za mało tych znaków było wcześniej albo były słabo widoczne.

Arya została kolumbem, a wszystko to po tym jak pojechała do zamku żeby pouciekać od upadających gruzów przez cały odcinek 🤣

Co do Brienne to chyba taka jest rola dowódcy złotych płaszczy czy jakoś tak … kojarzy mi się że mieli taki obowiązek opisywać historię pozostałych członków

hanler

hanler

New member
Co do Dany, ziomeczek świetnie tłumaczy tutaj:

Filmik dosyć długi, polecam. Ten sezon był kupą i tyle. Ale memy były dobre :)

KawaiiShinigami

KawaiiShinigami

Donator
Członek ekipy
Dodam tylko od siebie że najlepsze co było w tym sezonie to soundtrack ‘night king’

Top Bottom